bokhandlarn

Bokdag på Nalen, nästa på tur Forma Books

Lämna en kommentar

Efter att Norstedts författare hade hållit föredrag om sina boknyheter var det dags för förlaget Forma books; hem till B. Wahlströms, Ica Bokförlag, Damm förlag och Ponto Pocket.

Den första författarpresentationen kom från Simona Ahrnstedt, författare till ”Överenskommelser” och  hennes nya bok ”Betvingade”. Sveriges enda Romance författare och dessutom en jävligt skön person. Ungefär såhär öppnade hon sin presentation:

”Visst är ni i publiken personer som jobbar på olika bokhandlar?”

”Aaaah” hörs det runt om i lokalen

”Är det sant som de säger att författare faktiskt kommer in i era butiker och möblerar om så att deras böcker syns bättre?!”

”Aaaaaaah” och en massa skratt hörs runt om.

”Men det är ju helt… Ah, jag kan i alla fall säga att jag lovar att ALDRIG någonsin göra så…. Igen”

Själv har jag vart lite tveksam på att läsa hennes böcker. Romance är inte riktigt min grej. Fast åh andra sidan – historiska noveller är det. Kan i alla fall säga att efter den här kvällen kommer jag absolut pröva på hennes böcker. Stackarn pratade om hur svårt det var att skriva ur ett historisk perspektiv och efter hennes första bok skulle hon aldrig mer göra det. Det vill säga, innan hon skrev på ett nytt kontrakt om en historisk romance roman. Som ni vet är hennes andra bok ute. Boken som ska bevisa att hon inte är en ”one trick pony”, dessutom valde hon att karaktärerna skulle ut och resa runt i Sverige. Stackarn berättade hur otroligt svårt och tidskrävande det var att forska om en ny ort på medeltiden för varje kapitel. Men nu så, nu ska det inte bli några fler historiska romaner, sa hon. Kontraktet för en tredje historisk roman är skriven. Romans… Historia… INGA RESOR.

————–

Andre  författaren på tur var alltså Kåre Halldén som  i motsats till Simona skriver på världens minsta genre; Wine Crime (crime noveller som kretsar kring viner). Här har vi en man som kan prata snabbt! Det lät väldigt intressant det han gjort, kombinerat sitt område av expertis (några alkoholhaltiga drycker som hette något fancy) och sen gjort det till centraltemat för en deckare. Någon av hans böcker tror jag handlade om radioaktivitet som kommit in i vinet från en odling och som dödat någon. Ja nått i den stilen.

————–

Sofia Hallberg pratade om sin bok ”Mina Fräknar”. Det blir genast lite allvarligare och hon fångade det centrala i ”en kvinnas börda”. ”Små sorger talar, stora sorger tiger”

————–

Sist upp hade vi komikern Karin Adelsköld och hennes nya bok ”Våga stå upp”, en rolig talarbok om att våga ta plats och tro på sig själv. Sjukt kul. Älskar dessutom att hon kom in på stå upp komik därför att kursen hon ville ta en sommar var full och av en slump tog komik utan att riktigt veta vad det innebar (tur det, annars kanske hon blivit avskräckt). Älskar också hur hon berättade att hon gick kursen tillsammans med ett antal 20-åriga killar som fått Björn Gustavsson feber. Ah, 2008, härliga tider. . 

Annonser

Författare: bokhandlarn

Dansande boknörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s