bokhandlarn

ABC å allt om D

1 kommentar

9789163869631_large_abc-a-allt-om-d

Handling (från Bokus):

Tänk dig en värld utan bokstäver. Hur skulle allt fungera då? Bokstäver finns överallt idag och används till mycket annat än att bilda ord och meningar. 
Bokstäverna har en spännande och, för de allra flesta, okänd historia. I ”ABC å allt om D” får du veta varför de 29 tecknen ser ut som de gör. Här får du veta ”ALLT” om bokstäver – hur de fungerar och vad som gör en text lätt eller svår att läsa. Bokstävernas utseende berättar också mer än det som står i orden – du ser direkt om de är tunga eller snabba, går festklädda eller har träningsoverall.

Kommentar:

Efter att ha läst till cirka C så var det första jag tänkte att denna bok kommer bli helt omöjlig att sträckläsa, för mycket fakta. Sen någonstans efter F började sträckläsningen – it was that good.

Har nu fått en helt ny syn på alfabetet och språk. Superintressant! Man kan ju tycka att en person som jag-själv borde vara lite mer intresserad av bokstävernas ursprung. Men som med mycket annat tänker man väl inte så mycket på varför och hur saker finns till, de bara gör det.

Det finns inte så mycket mer att säga mer än att denna bok var ett väldigt roligt projekt och mycket underhållande läsning. Helt klart månadens lilla stjärna.

ABC å allt om D av Nina Ulmaja | Antal sidor: yeah I’m not gonna count them |  Utgivningsår: 2012 | Förlag: Bonnier Carlsen | Från: Goodie bag från en bokkväll med jobbet november 2012

Annonser

Författare: bokhandlarn

Dansande boknörd.

One thought on “ABC å allt om D

  1. Pingback: Läst i april | bokhandlarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s