bokhandlarn

Restips för utomjordingar

1 kommentar

17840238

Handling (från Goodreads): 

Hur får man kontakt med invånarna på Jorden? Vad finns det för gott att äta? Vad bör man passa på att se? Frågorna är många när man som utomjording ska besöka Jorden för första gången, men i den här ultimata guideboken får man svar på de viktigaste frågorna. Tipsen är författade av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder och illustrerad av volontärillustratörer.

Kommentar:

Booked.nu var så snälla och lät alla medlemmar ladda ner denna bok för att fira världsboksdagen. Självklart hakade jag på (och upptäckte the joy med e-böcker för övrigt) och passade på att läsa den strax innan dansen.

Alla dessa citat från barn och ungdomar var helt tänkvärda och underhållande. Boken är skriven som en handbok för utomjordingar som vill besöka jorden. Eftersom vuxna är som dem är är det nog säkrast att tipsen kommer från barn.

Man skulle kunna tro att alla citat var superroliga och supergulliga och åååh those whimsical kids are just too darn cute. Men många barn kom faktiskt med otroligt tänkvärda och djupa saker.

Jag älskar vad Nahal skrev som svar på bästa platsen på jorden:

”Naturen är det finaste som finns, musiken för det är som ett hav. Ibland höjs det, ibland sjunker det, ibland kommer det vågor, ibland sjunker vågorna” (sid 28)

Eller varför inte det (tyvärr) väldigt sanna tipset om hur man beter som mot en jordbo från Philip:

”En människa kan vara ganska fördömande och går ofta efter hur du ser ut. Kom ihåg: inga plötsliga rörelser eller höga ljud. Undvik helst att överraska människan. Om du bryter mot ovanstående regler riskerar du att få hela jordens militär efter dig (militären är jordens försvarare” (sid 63)

Eller rent av hjärtskärande om hemlängtan av Naira:

”Ring på Skype eller på mobilen eller gråt lite kanske… Jag längtar mycket till mitt hemland” (sid 138)

Illustrationerna var fina och kreativa och det gick väldigt snabbt att läsa denna bok. Trevlig, söt, hjärtskärande och rent av Adorable.

Så, utomjording, om du vill ha vänner på jorden: skaffa Facebook och Instagram.

Restips för utomjordingar : din guide till planeten Jorden av Berättarministeriet (e-bok) | Antal sidor: 151 |  Utgivningsår: 2013 | Förlag: Bonnier Carlsen | Från: Booked.nu

Annonser

Författare: bokhandlarn

Dansande boknörd.

One thought on “Restips för utomjordingar

  1. Pingback: Läst i april | bokhandlarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s