bokhandlarn

Project ”kill the topplista”

1 kommentar

akb2

Har haft det lite lugnt nu på jobbet när många är på semester och redan handlat sin sommarläsning. Något som dock inte slutade att upphöra var att böckerna vi sålde var böcker vi alltid säljer. Topplistan. Topplista topplista topplista. What is up with that? Det finns fem miljarder underbara böcker som aldrig får se plastpåsens insida tillsammans med kvittot som bekräftat kundens nyfikenhet.

Så, lite ”ombyggnad i butiken” har skett. And by that menar jag att jag hämtade en massa tipslappar och satte dem under alla mina favoritböcker, plus kollegornas. De små böckerna. De som inte får vara med på topplistorna. De som inte nämns lika mycket i media. And guess what, the säljer som bara den! Folk läser våra tips. Folk plockar upp böckerna. Folk går till kassan med böckerna.

Sen har vi också erbjudandet ”ta fyra pocket betala för tre”. Då har vi satt ihop färdiga paket redan med små tips, till exempel ”humor på hög nivå”, ”för den hälsomedvetna”, ”BARNFÖRBJUDET” och så vidare. Superkul och skönt att få ta vara på sin kreativitet lite.

I alla fall, projekt ”Kill the topplista” är i full gång nu känner jag. Det är lite som man säger ”syns du inte, finns du inte”, well nu jäklar ska även de små böckerna synas. 

Annonser

Författare: bokhandlarn

Dansande boknörd.

En tanke på “Project ”kill the topplista”

  1. Jag brukar tycka att det är bra när personalen tipsar, även på bibliotek :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s