bokhandlarn

The invention of Hugo Cabret

Lämna en kommentar

9673436

Handling (från Goodreads): 

Half sketches create a story in pictures too, relevant history. Real last-century French pioneer filmmaker Georges Méliès collected mechanical robot-like automata, and, impoverished, worked at a toy booth in a Paris railway station. Here, orphan Hugo fixes his late father’s automata, and meets Méliès through his god-daughter Isabelle.

 

Kommentar:

Efter att ha sett filmen Hugo och läst Brian Selznicks andra bok ”Wonderstruck” vad jag tvungen att även läsa denna, och den var helt klart underbar! Jag vet inte vad jag ska säga! Hur i hela friden får han inspiration till dessa berättelser? Ren magi, that’s what it is!

Jag visste redan vad som skulle hända (wow var filmen trogen boken!), men det gjorde inget, det är som man säger resan dit som räknas. Dessutom var jag galet nyfiken på hur en så fin historia som den filmen hade kunde vara som text. Det enda jag hade svårt att minnas var att Hugo var så tyst, vägrade lita på någon. Ibland blev det faktiskt jobbigt, hur mycket som helst kunde ha undvikits om han hade anförtrott sig till dem som ville hjälpa. Men som man säger, hade inte var mycket av en historia om han gjort det.

Sen så är det hela ju så hollywood-iserat. Ta Järnvägsvakten, han spelas av han Borat-snubben i filmen och får en superframträdande, lite komisk roll. I boken nämns han knappt.

Men jag rekommenderar verkligen denna bok!

Betyg: 4,5 av 5!

The invention of Hugo Cabret av Brian Selznick |Antal sidor: 525|  Utgivningsår: 2007 | Förlag: Scholastic| Från: Stadsbiblioteket, Stockholm

Annonser

Författare: bokhandlarn

Dansande boknörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s