bokhandlarn

Bokhandlarn

Har precis skrivit mitt första inlägg som pretty much covers what you need to know about me. Och, ja jag blandar svenska och engelska. Why? Cos I’m annoying of course. Eller för att jag har bokstavligen gått och blivit tvåspråkig.

Oki, så jag är Emilie. 21 år. Stockholmare. Okej, förortsstockholmare, nöjd nu?

Jag hade en gång en vän som hette Sofie. Hon heter det fortfarande och hon är fortfarande min vän. Hon bodde typ en kvart ifrån mig. Så flyttar hon med sin syster till en annan stockholmsförort. Ett år senare flyttar jag också hemifrån. Med min syster. Till samma stockholmförort. I’m a little HÄRMAPA.

Nu kanske jag ska göra lite såna där roliga punkter som är så roliga att skriva men ack så irriteande att läsa (förrutom bokbloggarnas ”8 saker om mig själv” I found myself reading everything)

*Jobbar på Akademibokhandlen och i sommar hade jag ansvar för barn och ungdomsböcker.

*Jag tror inte att bra böcker har någon åldersgräns. Insert bra bok here: ________________

*Helst läser jag djupa och vackert skrivna romaner om personer som har levt under en historiskt svår tid (ex En halv gul sol, Boktjuven, Sarahs nyckel etc.)

*Har en lillasyster på fyra år och en lillebror på två år så det blir MYCKET barnböcker!!

*Trots att jag älskar böcker så avskyr jag att äga för mycket så om boken inte kommer över ”åh vilken grymt bra bok” stadiet skänks den till läkarmissionen i hopp om att den en dag ska få stanna i en bokhylla med just den bedömningen.

*Böcker in my hearts. Men den delar plats med dans och musikal. Dansar överallt. Mina favoritmusikaler är Wicked, Hairspray, Rock of ages, Billy elliot, the lion king, Romeo och Julia (som korreograferades av The Bounce) och lite med mera. När jag pluggade i USA gick jag på fem broadwaymusikaler. Eh nej jag är inte nördig. Ett tappert försök att härma Wicked affischen. Me being Elphaba (the wicked witch). Yvonne being G(a)linda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s